Startershypotheek

Af en toe kijkt u eens wat rond. U bedenkt welke woningen u mooi vindt. Waar u zou willen wonen… en waar absoluut niet! Dan staat daar plots een heel mooi huis te koop waar u zichzelf écht ziet wonen. Maar… wat voor hypotheek kunt u eigenlijk krijgen? Hoe gaat dat allemaal in zijn werk? Wat voor zaken moet u regelen voordat u een huis kunt kopen?

Hypotheekadvies starters
Voor de allereerste keer een huis kopen, dat is echt heel spannend. U gaat een grote verantwoordelijkheid aan en of u nu 45 of 21 bent, u bent een ‘starter’ op de woningmarkt. Het is verstandig om voorafgaand aan de zoektocht een gesprek met een hypotheekadviseur te hebben. Een hypotheekadviseur kan u vertellen wat u kunt lenen en welke financiële ruimte u heeft.

Hypotheekadvies Albring Financieel Advies
Op het moment dat Albring Financieel Advies u mag voorzien van een hypotheekadvies, starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarbij vind ik het belangrijk dat u zich op uw gemakt voelt en dat we een klik met elkaar hebben. Als u daadwerkelijk overgaat tot het kopen van een woning, dan is het immers wel zo prettig om zaken te doen met iemand die u vertrouwt.

Tijdens het eerste hypotheekgesprek komen er een aantal persoonlijke onderwerpen aan bod die variëren van uw financiële situatie tot de woning zelf. Allereerst bekijken we uw financiële situatie:

  • Wat zijn uw maandelijkse inkomsten?
  • Heeft u een tijdelijk of vast contract? Of bent u zelfstandig ondernemer?
  • Wat zijn nu de lasten, welke vaste uitgaven heeft u per maand?
  • Hoeveel spaargeld is er aanwezig en hoeveel houdt u nu per maand over?
  • Zijn er (studie)schulden en om welk bedrag gaat het dan?
  • Kunnen uw ouders of bijvoorbeeld grootouders helpen bij de aankoop?

Aan de hand van deze informatie bereken ik of het voor u mogelijk is om hypotheek te krijgen. Daarbij kijken we natuurlijk ook altijd naar de woning die u op het oog hebt en hoe hoog de kosten koper zijn. Bovendien leg ik u alle vaktermen uit en vertel ik u wat erbij komt kijken als u een hypotheek aanvraagt. Zo nemen we risico’s als overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid samen door, zodat u ook op dergelijke onvoorziene gebeurtenissen bent voorbereid.

Hypotheek aanvragen
En dan is het zover! U hebt een bod gedaan op uw droomhuis en dat is geaccepteerd. Dat is het moment dat we samen actief op zoek gaan naar de best passende hypotheek. Voor het werkelijk afsluiten (bemiddelen) van de hypotheek schakelen we het advieskantoor Voor Financieel Advies in Sleen. 

Dat geldt eveneens voor eventuele af te sluiten overlijdensrisico-, arbeidsongeschiktheid- en/of werkloosheidverzekeringen.

Aankoopbegeleiding
Wanneer u bij het aankopen van een woning hulp nodig heeft, dan kunt u mijn hulp als Aankoopbegeleider ook inschakelen. De combinatie Hypotheekadviseur/Aankoopbegeleider is uniek en levert de koper echt voordelen op. Zie ook de tekst op deze website onder Aankoopbegeleiding.

Als Gecertificeerd Aan- en Verkoopbegeleider help ik u graag.

Wilt u meer weten over mijn werkwijze? Dat leest u hier.