Hypotheek voor senioren

U voelt zich beslist nog geen “senior” en heeft nog een lange periode van leven voor de boeg. En toch knaagt er iets …

U heeft een eigen huis en in de afgelopen jaren heeft u veel afgelost op uw hypotheek, er is nog maar een kleine hypotheek over. Daar staat een hoge waarde van uw woning tegenover. Er is sprake van een royale overwaarde.

Die overwaarde is een “waarde op papier”, u kunt er nu niets mee en heeft er pas iets aan als u het huis gaat verkopen en dat wilt u niet. En toch heeft u behoeft aan extra geld. Er is een mogelijke oplossing.

De “overwaarde hypotheek”, de “op-eet-hypotheek” of de “seniorenhypotheek”

Er zijn verschillende redenen waarom u mogelijk de overwaarde van uw woning wilt omzetten in een nieuwe/aangepaste hypotheek:

  • U wilt gaan verbouwen, om zo langer in de eigen woning te blijven wonen. Een slaapkamer en badkamer op de begane grond.

De plek waar u woont bevalt zo goed, waarom verhuizen als het ook kan met een verbouwing? Ook direct die zonnepanelen aanschaffen?

  • U overweegt een andere woning te kopen (bestaande bouw of nieuwbouw), want u wilt kleiner en goedkoper wonen.
  • Over enkele jaren heeft u recht op AOW en pensioen, maar liever stopt u een paar jaar eerder met werken. Kunt u de overwaarde in de woning gebruiken om eerder te stoppen met werken? Samen rekenen we het uit.
  • Een AOW-uitkering heeft u al en daarnaast een klein pensioen. Het inkomen is net niet genoeg om leuke dingen van te doen.

Wellicht kunt u de overwaarde van de woning gebruiken om inkomen aan te vullen. Dat zou toch fijn zijn.

  • U overweegt om eindelijk die camper te kopen. Er is spaargeld, maar dat houdt u liever achter de hand.

De overwaarde uit de woning opnemen voor een consumptief doel? Het kan!

  • De maandlast van uw huidige hypotheek is te hoog, u wilt de hypotheek aanpassen. De kosten van die aanpassing kunt u niet betalen. Wellicht is ook hier een “overwaarde hypotheek” de oplossing.

Er zijn al heel veel mensen geholpen met het opnemen van de overwaarde uit de eigen woning. In alle gevallen is er sprake van maatwerk.

Veel banken bieden een speciale seniorenhypotheek aan, verschillende namen komen voorbij. Als klant moet u aan de gevraagde voorwaarden en eisen voldoen. De diverse banken en mogelijkheden vergelijk ik voor u. Misschien is het mogelijk om zelf een constructie op te stellen, waarbij u de overwaarde kunt opnemen. Goedkoper en zonder de strenge eisen en voorwaarden, maar onder de normale hypotheeknormen. Het is me al eerder gelukt.

Persoonlijk en onafhankelijk hypotheekadvies
Heeft u financiële en/of hypothecaire vragen, dan is het prettig als u iemand kunt inschakelen die verstand van zaken heeft. Een adviseur die u op een eerlijke, onafhankelijke en persoonlijke manier voorlicht over uw financiële situatie en de bijbehorende mogelijkheden.

Hypotheekadviseur Anke Albring
Schakelt u een hypotheekadviseur of financieel adviseur in, dan wordt u gevraagd om inzicht te geven in uw financiële situatie en dat voelt soms wat ongemakkelijk. Daarom is het van groot belang dat u zich op uw gemak voelt bij een adviseur. Persoonlijk contact is voor mij, Anke Albring, om die reden de belangrijkste factor in een adviestraject. Het is eveneens de reden waarom ik bij u thuiskom, wanneer u dat prettig vindt.

Lees meer over mijn werkwijze of plan een afspraak!

Erkend Financieel Adviseur & Erkend Hypothecair Planner
Als Erkend Financieel Adviseur én Erkend Hypothecair planner geef ik eerlijk en onafhankelijk advies. Het afsluiten van de een hypotheek (bemiddelen) doe ik niet zelf, maar doen we samen met het kantoor Voor Financieel Advies in Sleen.