HOGERE HYPOTHEEK NODIG?

U hebt jaren in uw woning gewoond en ineens zijn daar de kriebels. Kriebels om die gedateerde keuken of oude badkamer te vervangen of misschien wel een dakkapel te plaatsen. Wie weet heeft u gekeken naar een andere woning met meer ruimte, maar heeft u besloten om uw eigen woning uit te bouwen. Om een verbouwing te kunnen financieren, is het mogelijk uw bestaande hypotheek te verhogen.

Hypotheek verhogen voor verbouwing
Of u nu aan de slag wilt met een uitbouw of een nieuwe keuken: als u het hypotheekbedrag wilt verhogen, is het verstandig om eerst een hypotheekgesprek aan te gaan. Want wat is er mogelijk met uw bestaande hypotheek?

Het kan zijn dat uw hypotheek al extra hoog is ingeschreven. In dat geval hoeft u niet opnieuw naar de notaris, maar moet de bank wel opnieuw uw inkomen beoordelen. De hypotheek wordt immers hoger, de bank wil weten of u de maandelijkse hypotheekkosten kunt opbrengen.

Hypotheek verhogen voor een ander doel
De hypotheek verhogen hoeft niet altijd voor een verbouwing. In sommige gevallen is het mogelijk om de overwaarde in de woning te gebruiken voor een ander doel:

  • Schenking aan de kinderen.
  • Eigen inkomen aanvullen, om zo langer te kunnen blijven wonen. Zie ook de pagina ‘hypotheek voor senioren‘.
  • Aanschaf van een camper, auto, boot of caravan. Of voor die lang gekoesterde droomreis.

 

Er is vaak veel meer mogelijk, dat dat u denkt. Is het verstandig om voor “consumptieve doelen” de hypotheek te verhogen? Dat bespreken we samen, het hangt van de persoonlijke situatie af. Vaak is de hypotheek verhogen gunstiger als het aangaan van een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet.

Hypotheekadvies Albring Financieel Advies
Albring Financieel Advies helpt u bij de berekeningen. Op het moment dat u mij inschakelt voor een advies over het verhogen van uw hypotheek, starten we met een oriënterend gesprek. Wat wilt u verbouwen en hoeveel geld is daarvoor nodig? Wilt u de gehele verbouwing financieren of slechts een gedeelte? Wat zijn de mogelijkheden? Tijdens dit gesprek leg ik u de mogelijkheden uit én vertel ik u over de nieuwste hypotheekregels en laatste ontwikkelingen. Ook de mogelijkheden van “duurzaam verbouwen” neem ik mee.

Hypotheekrente vergelijken
Ook op het moment dat u uw bestaande hypotheek wilt verhogen, is het aan te raden om een vergelijk te maken tussen de huidige bank en andere hypotheekverstrekkers. Ik kijk voor u welke bank de laagste rente en de beste voorwaarden heeft en ga voor u aan het rekenen. Hoewel u vaak een boete moet betalen bij een overstap naar een andere bank of maatschappij, kan een overstap wellicht toch uit, doordat de maandelijkse lasten bijvoorbeeld fors lager worden. Ook die berekening voer ik voor u uit. Hierover leest u meer op de pagina ‘hypotheek oversluiten‘.

Denkt u erover uw hypotheek te verhogen voor een verbouwing of voor een andere besteding? Neem dan contact met me op en samen bespreken we wat er mogelijk is.

Adviesgesprek aanvragen!