Starter op de woningmarkt? Spannend! Albring Financieel Advies neemt de tijd om u van het beste advies te voorzien.

Startershypotheek

Af en toe kijkt u eens wat rond. U bedenkt welke woningen u mooi vindt. Waar u zou willen wonen… en waar absoluut niet! Dan staat daar plots een heel mooi huis te koop waar u zichzelf écht ziet wonen. Maar… wat voor hypotheek kunt u eigenlijk krijgen? Hoe gaat dat allemaal in zijn werk? Wat voor zaken moet u regelen voordat u een huis kunt kopen?

Hypotheekadvies starters

Voor de allereerste keer een huis kopen, dat is echt heel spannend. U gaat een grote verantwoordelijkheid aan en of u nu 45 of 21 bent, u bent een ‘starter’ op de woningmarkt. Het is verstandig om voorafgaand aan de zoektocht een gesprek met een hypotheekadviseur te hebben. Een hypotheekadviseur kan u vertellen wat u kunt lenen en welke financiële ruimte u heeft.

Hypotheekadvies Albring Financieel Advies

Op het moment dat Albring Financieel Advies u mag voorzien van een hypotheekadvies, starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarbij vind ik het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt en dat we een klik met elkaar hebben. Als u daadwerkelijk overgaat tot het kopen van een woning, dan is het immers wel zo prettig om zaken te doen met iemand die u vertrouwt.

Tijdens het eerste hypotheekgesprek komen er een aantal persoonlijke onderwerpen aan bod die variëren van uw financiële situatie tot de woning zelf. Allereerst bekijken we uw financiële situatie:

  • Wat zijn uw maandelijkse inkomsten?
  • Heeft u een vast contract? Of bent u zelfstandig ondernemer?
  • Wat zijn nu de lasten, welke vaste uitgaven heeft u per maand?
  • Hoeveel spaargeld is er aanwezig en hoeveel houdt u per maand over?
  • Zijn er (studie)schulden en om welk bedrag gaat het dan?
  • Kunnen uw ouders of bijvoorbeeld grootouders helpen bij de aankoop?

Aan de hand van deze informatie bereken ik of het voor u mogelijk is om een hypotheek te krijgen. Daarbij kijken we natuurlijk ook altijd naar de woning die u op het oog hebt en hoe hoog de kosten koper zijn. Bovendien leg ik u alle vaktermen uit en vertel ik u wat erbij komt kijken als u een hypotheek aanvraagt. Zo nemen we risico’s als overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid samen door, zodat u ook op dergelijke onvoorziene gebeurtenissen bent voorbereid.

Hypotheek aanvragen

En dan is het zover! U hebt een bod gedaan op uw droomhuis en dat bod is geaccepteerd. Dat is het moment dat ik actief voor u op zoek ga naar de best passende hypotheek. Hebben we de hypotheek gevonden die het beste past bij uw situatie, dan vraag ik de offerte voor u aan. Na het doornemen en ondertekenen daarvan, handel ik vervolgens de aanvraag voor u af. Dat geldt eveneens voor eventuele overlijdensrisico-, arbeidsongeschiktheid- en/of werkloosheidsverzekeringen.

Wilt u meer weten over mijn werkwijze? Dat leest u hier. Direct een adviesgesprek aanvragen? Dat kan natuurlijk ook!